The Story Behind Taylor Swift's Beach House
×

YOUR OPINION MATTERS, GET IN TOUCH!

Please select one or more options:

Please, you have to select an option.
Please insert your first name.
Please insert your last name.
Please insert your email.

Check here to indicate that you have read and agree to Terms & Conditions/Privacy Policy.

*required

Thanks you for contacting!
Prestige Manchester Apartment

Prestigious Manchester Apartment

An Undeniable Artistic Flair

Please insert your email.

Check here to indicate that you have read and agree to Terms & Conditions/Privacy Policy.

Thanks you for your request!
May 9, 2022
The Story Behind Taylor Swift’s Beach House

The Story Behind Taylor Swift’s Beach House – We’re going to let you finish, but Taylor Swift is one of the best music artists of all time! She has sold millions of records and won many awards throughout her career, establishing herself as one of the most influential people in the industry. Today, The Most Expensive Homes blog unveils the secrets of her Rhode Island beach house, keep reading to find out more!


See also: Inside A LA Penthouse Once Owned By Johnny Depp


A Seaside Mansion

The Story Behind Taylor Swift's Beach House
Source: See Westerly

Located in Watch Hill, Rhode Island, the house was bought by Taylor Swift in 2013, by approximately US$17.5million. It was previously owned by Rebekah and William Hale Harkness and has become a place known for Taylor’s 4th of July parties. With 8 bedrooms and a 700 feet private beach, this is the perfect seaside retreat that has many stories to tell.

Holiday House

The Story Behind Taylor Swift's Beach House
Source: See Westerly

The year was 1929. Watch Hill, a place previously used as a lookout before the French and Indian Wars, was about to change forever. Mrs. George Grant Snowden from Philadelphia had acquired a five-acre lot in order to build the largest cottage in Watch Hill. Two years later, the mansion that would be known as Holiday House was ready.

The Last Great American Dynasty

The Story Behind Taylor Swift's Beach House
Source: See Westerly

In 1948, the house was bought by the Harkness family. Rebekah, or Betty, as her friends called her, was a beautiful, talented woman from St. Louis, and her husband, William Hale Harkness, was heir to the Standard Oil fortune. Watch Hill had been Rebekah’s summer vacation destination, so it made sense for the couple to acquire a property there. The Holiday House was known for being the most imponent mansion in Watch Hill and Mrs. Harkness was famous for her parties in the mansion.  One of the wealthiest women in the world, she was a big patron of the arts and even started her own ballet company.


See also: Rustic And Contemporary Luxury House


The Story Behind Taylor Swift's Beach House
The Robert Joffrey Company summer workshop at Rebekah Harkness’ Watch Hill estate in Rhode Island, July 1962. Source: Getty Images/Vogue

As the years went on, it’s said that Rebekah grew more eccentric. She built a big blue plastic geodesic dome so that her ballet dancers could practice inside the property. This infuriated the neighbours who sued her, forcing her to tear down the structure. In retaliation, it’s said that Betty dyed one of the neighbours’ cats lime green. After the incident in 1973, Mrs. Harkness moved to New York and the house was put on the market again. 40 years later, it was bought by Taylor Swift. The Holliday House and Rebekah Harkness herself served as inspiration for the musician, who wrote The Last American Dynasty about them.

Holiday House (Taylor’s Version)

The Story Behind Taylor Swift's Beach House
Source: See Westerly

After being bought by Taylor Swift, the house remains a beachfront party location for the singer and her friends.

The Story Behind Taylor Swift's Beach House
Source: Insider

The interiors still feature many period details that were installed when it was built, such as the 8 fireplaces and the 2 kitchens, one of them being a service kitchen.

The Story Behind Taylor Swift's Beach House
Source: Insider

With 11,744 square feet of living space, there are many rooms with an oceanfront view, extensive driveways, a pool house and fitness center and, of course, a big swimming pool.


LuxxuLuxxu LightingMysaoutdoorPullcast

See also: Fabulous Interiors That Will Inspire You


The Story Behind Taylor Swift's Beach House
Source: Instagram

We can peek inside the famous house through Taylor’s instagram, specially around the 4th of July. It is possible to see through them how the decor and the interior design has changed and adopted a more modern aesthetic.

Editor’s choice: 

Willow Cabinet Handle

 


See also: Uplift Your Outdoor With Class


The Story Behind Taylor Swift's Beach House
Source: Instagram

The backyard area facing the ocean and a private beach area also includes a barbecue and dining space.

Editor’s choice:

Galea Wood Dining Chair

The Story Behind Taylor Swift's Beach House
Source: People

The swimming pool area, perfect to soak up the sun and entertain guests as well.

The Story Behind Taylor Swift's Beach House
Source: Vogue Living Australia

A quirky sign can be found around the area, informing those who can be more curious that trespassing is forbidden.


If you enjoyed this article about – The Story Behind Taylor Swift’s Beach House – or other interior design-related matters, then feel free to find more interior design inspirations on our Pinterest boards and Instagram page.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Follow us on Pinterest
  • For this Manchester project, LUXXU wanted to take the outdoor scene to new heights, exploring the rooftop concept even further and enhancing the overall outdoor living experience. All outdoor furniture chosen for this project was conceived by MYSA.
  • Right by the entrance, three uniquely shaped designs, the Algerone console, the Shard table lamp, and the decorative Lumiere round mirror by Boca do Lobo lead the way to the rest of the house. The lounge area continues the distinctive appeal by highlighting the Senzu sofa, a neutral upholstered design with a rounder form and an additional support table.
  • For this Manchester project, LUXXU wanted to take the outdoor scene to new heights, exploring the rooftop concept even further and enhancing the overall outdoor living experience. All outdoor furniture chosen for this project was conceived by MYSA.
  • Unveiled as a superb master suite, this utterly modern bedroom is comprised of a series of luxurious and custom-made elements. At the bedroom’s entrance, one spots a sophisticated trinity of designs in the Charla dresser, the Darian Gold mirror, and the Waterfall II wall lamp, all of which contribute to the sublimity of this space. Moving on, however, the “matriarch of the bunch” easily becomes the Charla bed, which showcases LUXXU’s impeccable craftsmanship techniques.
  • This living room is perhaps best described by its high ceilings and modern decorations. The floor-to-ceiling windows allow for plenty of natural light to come in. The Otto sofa, with its stronger tones and slightly curved form, becomes a stellar piece for one to relax and gather with friends, alongside the Gladia armchairs.
Follow Me on Pinterest