The W.I.N.D. house by Ben van Berkel
×

YOUR OPINION MATTERS, GET IN TOUCH!

Please select one or more options:

Please, you have to select an option.
Please insert your first name.
Please insert your last name.
Please insert your email.

Check here to indicate that you have read and agree to Terms & Conditions/Privacy Policy.

*required

Thanks you for contacting!

INDUSTRIAL MODERN LOFT IN NEW YORK

THE NEW INDUSTRIAL MODERN LOFT TAKES THE CITY INSIDE AND LETS IT FLOW INTO A BACHELOR'S DREAM.

Please insert your email.

Check here to indicate that you have read and agree to Terms & Conditions/Privacy Policy.

Thanks you for your request!
August 26, 2015
The W.I.N.D. house by Ben van Berkel

The W.I.N.D. House in the north of Holland incorporates both integrated sustainable solutions and home automation, whilst enabling a flexible use of space. It was designed by one of the Dutch best architects and interior designers Ben van Berkel and his UNStudio.

top-architects-ben-van-berkel-gallery-wind-house-1

They designed many outstanding and important buildings in many different places of the globe. His interdisciplinary design team develops urban projects, builds bridges and public buildings all over the world, as well as working on the design of products and media. Ben van Berkel succeeds in transforming architecture to sculpture. His design is innovative. His artistic language makes use of the possibilities of computer-aided animation.

top-architects-ben-van-berkel-gallery-wind-house-4

See also: Luxury villa in London by David Collins

Located on the outskirts of a Dutch village and close to the sea, the house is backed by a wooded area and fronted by an open expanse of polder landscape. The design of the house responds to both its setting and to the seasons. The more intimate working and sleeping areas are located towards the back, where the enclosure of the woods provides an intimate setting, while the living areas enjoy panoramic views of the polder landscape to the front.

top-architects-ben-van-berkel-gallery-wind-house-3

The elevated position of the open plan living areas enhances the views to the exterior. Each of the four facades, curve towards the inside to create four distinct petal-like wings. These curving recesses are visually connected to each other through their view lines, which cross at the heart of the building. The vertical organisation of the building follows a centrifugal split-level principle. An open staircase at the centre of the house connects the front and back wings.

top-architects-ben-van-berkel-gallery-wind-house-2

Read more about Ben van Berkel’s designs on Best Interior Designers Blog

>>>> Best Interior Designers Blog

See also: Amazing Floating home by Piet Boon

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Follow us on Pinterest
  • The dining room consists of the Apotheosis Dining Table and the new Needle Floor, pieces made to be centerpieces and focal points in big spaces. #loftindustrial #interiorarchitect #loftstyle #loftdesign #loftliving #loftinterior #nycinteriors #nycinteriordesign
  • The dining room consists of the Apotheosis Dining Table and the new Needle Floor, pieces made to be centerpieces and focal points in big spaces. #loftindustrial #interiorarchitect #loftstyle #loftdesign #loftliving #loftinterior #nycinteriors #nycinteriordesign
  • The dining room consists of the Apotheosis Dining Table and the new Needle Floor, pieces made to be centerpieces and focal points in big spaces. #loftindustrial #interiorarchitect #loftstyle #loftdesign #loftliving #loftinterior #nycinteriors #nycinteriordesign
  • The kitchen, built under the master bedroom mezzanine, has a clean look but a convenient design. The island was upgraded for additional storage and a sitting area, which results in an excellent solution for fast meals. Since LUXXU never compromises comfort, three Saboteur Swivel Bar Chairs were used. #loftindustrial #interiorarchitect #loftstyle #loftdesign #loftliving #loftinterior #nycinteriors #nycinteriordesign
  • The kitchen, built under the master bedroom mezzanine, has a clean look but a convenient design. The island was upgraded for additional storage and a sitting area, which results in an excellent solution for fast meals. Since LUXXU never compromises comfort, three Saboteur Swivel Bar Chairs were used. #loftindustrial #interiorarchitect #loftstyle #loftdesign #loftliving #loftinterior #nycinteriors #nycinteriordesign
Follow Me on Pinterest